Ware woorden klinken niet mooi

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
gegevens Ali en Nino

Een recensie

Ali en Nino
Kurban Said
ISBN 90-234-0206-5
280 blz.
paperback
opgenomen 18/05/2013
inhoud De achterflap vermeldt:
Ali en Nino hoort tot de grote meesterwerken van de wereldliteratuur. De liefdesgeschiedenis tussen Ali Shirvanshir, een jonge adellijke moslim, en Nino Kipriani, dochter van een christelijke zakenman, speelt in Azerbeidjan ten tijden van de Russische revolutie en de Eerste Wereldoorlog. In deze exotische wereld is het de liefde tussen Ali en Nino die alle etnische grenzen overstijgt.
Ver voor er sprake was van een multiculturele maatschappij schreef Kurban Said al over de versmelting van culturen en de daarbij behorende conflicten en worstelingen. Daarnaast schetst Ali en Nino  een kleurrijk beeld van een verloren wereld en een exotische cultuur, die tot op de dag van vandaag fascinerend blijft.
waardering Kurban Said (een pseudoniem van Lev Nussimbaum) beschrijft de liefdesgeschiedenis als een sprookje. Ali Khan Shirvanshir, de rijke mohammedaan, die verliefd wordt op Prinses Nino Kipiani 'die christin is'. In zijn boek Ali en Nino komen 2 heel verschillende etnische groepen bij elkaar. Daarbovenuit stijgt hun liefde. Said beschrijft de 2 culturen heel treffend en beeldend en dat tegen de historische achtergrond van de geschiedenis van het begin van de 20e eeuw. Of het allemaal even waarheidsgetrouw is kan ik niet beoordelen. Het boek is spannend en de liefde tussen de 2 mensen wordt prachtig neergezet. Ontroerend. Ook de opoffering voor elkaar en het beste aan de ander gunnen is iets wat me bijblijft van dit boek, heel mooi weergegeven. Was het maar zo in deze tijd denk ik dan, gezien het religieuze fanatisme wat je zo veel om je heen ziet en hoort.
Kortom een boek om voor te gaan zitten en van te genieten!

Deel deze pagina via

Darwin

Darwin: een aanhanger van Johannes van Helmond?Johannes van Helmond leefde rond begin 1600 en schreef een recept voor het maken van muizen: als je oude lappen en graan in een vat stopt en wegzet op een zolder of in een schuur, dan zullen na verloop van tijd vanzelf muizen ontstaan. Het was een wetenschappelijk experiment en herhaalbaar met telkens hetzelfde resultaat. Ook vandaag de dag kan je hetzelfde experiment herhalen met nog steeds dezelfde resultaten.  Het was Louis Pasteur die drie eeuwen later, aan het einde van de 19e eeuw, aantoonde dat het spontaan ontstaan van muizen (en leven), onzin was... totdat de evolutietheorie de kop op stak, met haar bewering dat in een ver verleden spontaan leven ontstaan is uit een levensloze massa... Ik denk dat Darwin een aanhanger was van Johannes van Helmond ... ;) (overgenomen uit Bijbelvast onderwijs)                       

Even een vraag

Fake nieuws:

Volg ons via twitter @egkaleo

Agenda

  • 26 11 2017
    samenkomst met Hoite Slagter 10:00 tot 11:30

Recente preken

Loading Player...

Vers van de dag

Psalmen 145:8-8
Cheth. Genadig en barmhartig is de HEERE, lankmoedig en groot van goedertierenheid.