Het leven is een reis, geen eindbestemmig
Job Pradhan - India

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
gegevens bijbelmetuitleg

Een recensie

Bijbel met uitleg
meer dan 100 medewerkenden
ISBN 978-94-6278-2440
2216 blz.
flexibel kaft
opgenomen 06/07/2015
prijs € 74,95
inhoud De basis bijbeltekst van deze uitgave is geheel belangeloos ter beschikking gesteld door de Gereformeerde Bijbelstichting (GBS). De bijbel verschijnt in kleur en bevat veel beeldmateriaal waardoor de uitleg verduidelijkt wordt en het geheel aantrekkelijk leest.  

De Bijbel met uitleg bevat:  

* inleidingen per bijbelboek
* tekstverwijzingen
* kaartjes en illustraties
* tijdschema's
* Psalmberijming 1773
* Heidelbergse Catechismus en andere gereformeerde belijdenisgeschriften.  

Meer dan 100 mensen uit de gereformeerde gezindte werkten aan dit grote en unieke project.

De uitlegbijbel is bedoeld voor mensen die er de voorkeur aan geven de Bijbel in de Statenvertaling te lezen. In deze uitgave worden oudere woorden of moeilijke begrippen in de kantlijn toegelicht. Daarnaast worden ruimhartig exegetische aantekeningen geboden. Er is ook uitgebreide aandacht gegeven aan historische, archeologische of aardrijkskundige achtergronden van bijbelgedeelten. Verder zijn toelichtingen, kaartjes, schema's, tijdbalken en tekeningen opgenomen. 

De uitgave is bedoeld voor zowel jongeren als gezinnen. De uitlegbijbel is geschikt voor persoonlijke bijbelstudie en gebruik in het gezin. 
waardering Ik was in eerste instantie wat sceptisch. Er zijn al heel veel studiebijbels, onlangs is de studiebijbel bij de Herziene Statenvertaling nog uitgekomen.
Na een bezoek aan de boekwinkel, was ik echter snel overstag. Wat een prachtige uitgave.
Grafisch goed weergegeven in vriendelijke en goede leesbare kleuren. Mooie inleidingen bij de bijbelboeken, waarbij het boek in tijdspersectief van bijvoorbeeld het Oude Testament wordt geplaatst, maar ook in relatie tot andere bijbelboeken.
Prachtige en duidelijke tijdschema's, chronologiën en stambomen.
Veel tabellen met Bijbelse informatie waar je echt iets aan hebt. Zo staan bijvoorbeeld de offers zeer duidelijk en uitgebreid beschreven. Informatie die in de HSV studiebijbel veel summierder is.
Uitleg van moeilijke woorden in de Statenvertaling die, mijns inziens, nog steeds de beste Nederlandse vertaling is, dicht bij de bron/grondtekst.
Toelichting op de tekst in het onderste gedeelte van deze Bijbel met uitleg en daarin diverse verwijzingen (met nummers) naar uitlegblokken.
Daarnaast ook nog eens mooie foto's.

Je begrijpt het al, ik ben heel enthousiast over de Bijbel met uitleg. Ik heb deze nu al veel gebruikt, binnnen 1 week na aanschaf. Een aanrader dus. 
Bijbelmetuitleg boxBijbelmetuitleg breed

Bestanden:
Bijbel met uitleg index (pdf) 1.0 POPULAIR
(2 stemmen)
De Bijbel met uitleg is een mooi naslagwerk bij de Bijbel.
Zie de recensie.

De Bijbel met uitleg heeft een beperkte inhoudsopgave, met name m.b.t. illustraties, schema's en kernwoorden.
Daarom is bijgaand overzicht gemaakt (in pdf-formaat) wat (dubbelzijdig) kan worden afgedrukt.
Het excel-bestand kan ook worden gedownload, daar kunnen dan filters worden gebruikt.
Datum 2015-07-15 Bestandsgrootte 175.17 KB Download 801 Download

Deel deze pagina via

Darwin

Darwin: een aanhanger van Johannes van Helmond?Johannes van Helmond leefde rond begin 1600 en schreef een recept voor het maken van muizen: als je oude lappen en graan in een vat stopt en wegzet op een zolder of in een schuur, dan zullen na verloop van tijd vanzelf muizen ontstaan. Het was een wetenschappelijk experiment en herhaalbaar met telkens hetzelfde resultaat. Ook vandaag de dag kan je hetzelfde experiment herhalen met nog steeds dezelfde resultaten.  Het was Louis Pasteur die drie eeuwen later, aan het einde van de 19e eeuw, aantoonde dat het spontaan ontstaan van muizen (en leven), onzin was... totdat de evolutietheorie de kop op stak, met haar bewering dat in een ver verleden spontaan leven ontstaan is uit een levensloze massa... Ik denk dat Darwin een aanhanger was van Johannes van Helmond ... ;) (overgenomen uit Bijbelvast onderwijs)                       

Even een vraag

Fake nieuws:

Volg ons via twitter @egkaleo

Agenda

  • 26 11 2017
    samenkomst met Hoite Slagter 10:00 tot 11:30

Recente preken

Loading Player...

Vers van de dag

Psalmen 144:3-3
O HEERE! wat is de mens, dat Gij hem kent, het kind des mensen, dat Gij het acht?