Bewust onderwijzen we wat we weten, onbewust onderwijzen we wie we zijn

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Het geheime nazi-vernietigingskamp in Sobibor werd enkel gemaakt voor de massale uitroeiing van Joden. Maar op de 14 oktober 1943 vochten de gevangenen terug, in de grootste en meest succesvolle gevangenis uitbraak van de Tweede Wereldoorlog.
In deze documentaire wordt uit de eerste hand verteld door vier overlevenden - Toivi Blatt, Phillip Bialowitz, Selma Engel-Wijnberg, en de voormalige Russische krijgsgevangenen Semjon Rozenfeld - zij ontsnapten uit een Nazi Death Camp en vertellen over de ware verschrikkingen van het leven in Sobibor, de wanhoop, vastberadenheid en moed van haar gevangenen.
Van de 600 gevangenen aanwezig op de dag van de ontsnapping, ontkwamen er 300 in het bos rond Sobibor. Van die 300 werden velen doodgeschoten, vermoord of gevangen genomen door nazi's. Rond 50 overleefde de oorlog en van die 50 zij nog slechts een handvol in leven. Nu in hun jaren '80 en '90, is het hun laatste kans om in hun eigen woorden het ware verhaal te vertellen van de dag dat ze van een zekere dood ontsnapten naar de vrijheid.

Indrukkwekkend en zeer mooi opgenomen!

Deel deze pagina via

Darwin

Darwin: een aanhanger van Johannes van Helmond?Johannes van Helmond leefde rond begin 1600 en schreef een recept voor het maken van muizen: als je oude lappen en graan in een vat stopt en wegzet op een zolder of in een schuur, dan zullen na verloop van tijd vanzelf muizen ontstaan. Het was een wetenschappelijk experiment en herhaalbaar met telkens hetzelfde resultaat. Ook vandaag de dag kan je hetzelfde experiment herhalen met nog steeds dezelfde resultaten.  Het was Louis Pasteur die drie eeuwen later, aan het einde van de 19e eeuw, aantoonde dat het spontaan ontstaan van muizen (en leven), onzin was... totdat de evolutietheorie de kop op stak, met haar bewering dat in een ver verleden spontaan leven ontstaan is uit een levensloze massa... Ik denk dat Darwin een aanhanger was van Johannes van Helmond ... ;) (overgenomen uit Bijbelvast onderwijs)                       

Even een vraag

Fake nieuws:

Volg ons via twitter @egkaleo

Agenda

  • 26 11 2017
    samenkomst met Hoite Slagter 10:00 tot 11:30

Recente preken

Loading Player...

Vers van de dag

Psalmen 145:8-8
Cheth. Genadig en barmhartig is de HEERE, lankmoedig en groot van goedertierenheid.